Hoe ziet een familie-opstelling er uit?


Familie opstellingen is een methode om de diepere lagen van onszelf zichtbaar te maken. Dit doen we met behulp van één of meerdere representanten. We kunnen een ander mens vragen om een probleem, een familielid, een dader of zelfs een gebeurtenis te representeren. Daardoor maak je letterlijk iets dat in jezelf leeft zichtbaar. Zo kun je er van een afstandje naar kijken en een nieuwe ervaring opdoen.

Het bijzondere is nu dat er bij een representant van alles kan gebeuren. Er komen woorden, gevoelens, lichaamssensaties, de behoefte om ergens anders te gaan staan of andere bewegingen te maken. Datgene wat er bij de representant gebeurd wordt vaak direct herkend door de vraaginbrenger. Op deze manier kom je met je vraag op een bewuste manier bij je hart, je gevoel, je onderbuik of je intuïtie terecht. Dat geeft je dan de mogelijkheid om tot een nieuwe verhouding te komen tot je probleem. Het maakt je er vrijer van. Dan kun je er of afscheid van nemen of er een andere, nieuwe verbinding mee aangaan.

Je kunt opstellingen voor verschillende vragen gebruiken. Je kunt kijken naar vraagstukken van jezelf, maar ook naar vraagstukken die in een groep of op je werk leven. Je kunt je met een opstelling zelfs voorbereiden op belangrijke gesprekken en gebeurtenissen.  


UA-78774946-1