Mijn werkwijze


Werkwijze

Stap 1 de intake
Deze is bedoeld als wederzijdse kennismakingsgesprek. In dit gesprek staan jouw vraag en jouw behoeften centraal. We onderzoeken en verdiepen je hulpvraag.

Stap 2 de verkenning
We bekijken samen met een eenvoudige oefening wat een opstelling jou kan brengen. Soms vraag ik je om wat te vertellen over de dynamiek en de ontwikkelingen in je familie.
Daarvoor kan ik gebruik maken van een genogram. Een genogram is een gezins- en familiegeschiedenis waarbij ik een tekening maak om relaties, belangrijke gebeurtenissen en de dynamiek van een familie over meerdere generaties te beschrijven. Beschouw het als een gedetailleerde stamboom.
Stap 1 en stap 2 duren samen anderhalf uur.

Stap 3 de opstellingWe maken een aparte afspraak voor de opstelling en bespreken wie er bij aanwezig zijn. Soms maak ik gebruik van representanten. Het is ook mogelijk om zelf iemand mee te vragen die je vertrouwd is en die als representant in de opstelling wil deelnemen.
Het is natuurlijk ook mogelijk om voor een individuele sessie te kiezen.
De opstelling duurt meestal twee uur.

Mocht je al bekend zijn met opstellingenwerk en je wilt direct aan de slag dan slaan we stap 1 en 2 over.

Hoeveel sessie's heb je nodig?Meestal is een intake met één opstelling voldoende. Bij complexe vragen adviseer ik twee of drie opstellingen te doen. 

5 tips om een keuze te maken

Voornaam Achternaam E-mailadres Schrijf mij in voor de nieuwsbrief Klik hier voor gratis 5 tips

UA-78774946-1