Goede raad, waar haal je dat?

Je weet niet hoe je verder moet. Je hebt goede raad nodig. In de Griekse oudheid gingen de mensen dan op weg naar de tempel van Delphi om het orakel te raadplegen.

Vele Griekse mythen beginnen met deze reis. Maar het orakel gaf geen pasklare antwoorden. In plaats van je eigen vraag kreeg je een raadsel op. Een raadsel voor een raadsel zou je kunnen zeggen.

Je eigen weg naar binnen gaan
We zijn in onze huidige tijd niet meer zo gewend om stil te staan. Zo kun je ook stilstaan bij een vraag. Schrijven is een mooie methode om ergens bij stil te staan en te reflecteren op wat er van binnen bij je leeft.


Boeken

Daar zijn mooie boeken over verschenen. 'The Artist Way' van Julia Cameron gaat over het terugvinden van je eigen inspiratie. 'Schrijf je loopbaan' van Marianne Panneman helpt je om je werkleven te onderzoeken. 


Kunstzinnig biografisch schrijven
En ik vond nog een derde mogelijkheid het komt uit een boekje van Rainer Schnurre 'Artistic biography work'. Dat is schrijven over 1 belevenis. In 5 zinnen. Elke belevenis kan een venster worden naar je eigen innerlijke leven. Alsof de wereld zich spiegelt in 1 dauwdruppel. 


Schrijfproces in 7 of 13 dagen
Zo kun je ook belevenissen beschrijven waar je het nog moeilijk mee hebt. In een schrijfproces van 7 dagen of 13 dagen kun je ervaringen verwerken. Het prettige van deze methode? Het kost je hooguit 10 minuten per dag. Voor alle mogelijkheden geldt alleen dat je er discipline voor nodig hebt. 

In 1 avond leer ik je de basis van dit schrijfproces. Ik heb de oefeningen vertaald in het Nederlands en die krijg je dan mee. 


Samen doen is leuker en je inspireert elkaar.
Interesse? Bel me voor een afspraak!

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 

UA-78774946-1